Tradicionalna dječja pokladna povorka i ove je godine okupila više od tisuću mališana predškolskog i školskog uzrasta koji su u raznim kostimima prošetali središtem grada. Povorku je predvodila Gradska limena glazba „Željezničar“, a svi posjetitelji ove povorke mogli su vidjeti zanimljive i šarene kostime djece koji su se odlučili maskirati u Meksikance, super junake, snjegoviće, mobitele, doktore, mumije, slagalice, majoneze i drugo.
U povorci, kao i obično, sudjelovala su i 3 dječja vrtića naše Ustanove “Dječji vrtić Potjeh” sa svojim starijim odgojnim skupinama. Pa su se tako Potjehići maskirali u “Baltazare u prometu” s voditeljicama Marinelom Matković i Apolonijom Boras, Gitići su ove godine bili vesele šarene meduze s voditeljicama Erdinom Marić i Marinom Matković dok su Palunkići postali pravi skijaši uz trud odgojiteljica Sandre Priseker i Snježane Duspare.
Vesela dječja povorka i ove se godine okupila kod gradskog stadiona kraj Save, odakle se kretala Florijanovom, Strossmayerovom i Ulicom Petra Krešimira IV. te na kraju stigla do Trga Ivane Brlić-Mažuranić gdje je bio organiziran glazbeno-zabavni program, a svim mališanima podijeljene su i krafne.
Kako smo se zabavili provjerite u priloženom videu.
Autor: Antonija Norac, mag.praesc.educ.