Otvorena e – vrata vrtića

PRIČAONICA

Ovdje možete pronaći e-slikovnice pričalice iz našega izbora za pregled on-line. e-slikovnice pričalice namijenjene su za djecu predškolske dobi, a osmislile su i izradile odgojiteljice Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić i Dječjeg vrtića Potjeh.

DJEČJI VRTIĆ POTJEH

“Potjehova igralica”
Kurikulum usmjeren na dijete obuhvaća digitalnu kompetenciju kao jednu od ključnih kompetencija cjeloživotnog učenje i obrazovanja djeteta od najranije dobi. Dijete je aktivni sudionik svijeta u kojem živi u kojem je suvremena tehnologija sastavni dio odrastanja. Iskustva vezana uz suvremenu tehnologiju trebala bi biti integrirana i dio cjelovitog razvoja djeteta, a koja osigurava bogate sadržaje u kojima se angažiraju kreativni djetetovi potencijali, problemske situacije s poticajnim kognitivnim i emocionalnim angažmanom te autentično učenje. U ovome projektu odgojitelji izrađuju informacijsko-komunikacijske virtualne aktivnosti tj. materijale za rad koji doprinose pedagoškim inovacijama, a projektnim aktivnostima djeca uče i igraju se koristeći resurse suvremene tehnologije na siguran način.

DJEČJI VRTIĆ IVANA BRLIĆ MAŽURANIĆ SLAVONSKI BROD

DJEČJI VRTIĆ HLAPIĆ

Dragi roditelji i djeco!

Ovu situaciju s pojavom virusa nitko nije planirao, niti ju je mogao predvidjeti. Iako smo fizički razdvojeni i većinu vremena moramo provoditi u kući, to vrijeme možemo kvalitetno iskoristiti za zajedničke aktivnosti. Ovim putem nudimo vam sadržaje koji bi vam mogli to i omogućiti.

DJEČJI VRTIĆ MASLAČAK
Vrtić je vesela dječja kuća koja živi kroz dječji smijeh, igru, prijateljstvo, sreću i učenje. No, vrtić je utihnuo i zatvorio svoja vrata, ali nas to nije obeshrabrilo da dopremo do Vas djeco i cijenjeni roditelji. Da bi i dalje održavali našu kuću veselom u vremenu koje nas je zadesilo, preselili smo se na web, kako bi Vam bili bliže, družili se, veselili i rasli zajedno s našom djecom kroz raznovrsne aktivnosti. .
I zato, priredili smo Vam sadržaje za rad i igru koji ne zahtijevaju posebne materijale do kojih je sada teško doći.. Jer određene vještine i motoričke sposobnosti usvajaju se lako kroz igru, koja je prirodni put spoznajnog razvoja kojim dijete uči o svijetu oko sebe i o sebi samome…I zato, pridružite nam se.
Do ponovnog susreta u našem vrtiću „Maslačak“…

DJEČJI VRTIĆ PČELICA

Unatoč tome što je naš vrtić prazan i što nismo u svojim skupinama zajedno sa djecom, pronašli smo način da ostanemo u redovnom kontaktu i s njima i sa roditeljima.Uključili smo se u viber grupu preko koje im šaljemo obavijesti, zanimljive linkove, aktivnosti i ideje, a oni nama povratne informacije u obliku fotografije, likovno-kreativnih uradaka, izjava ili komentara.

DJEČJI VRTIĆ RADOST
Strpljivo i odgovorno čekamo povratak u naše vrtiće a do tada Vam želimo svako dobro, puno zdravlja i obiteljskog druženja uz naša e – vrata vrtića. Neka nam ove stranice posluže za svakodnevne inspiracije i neka nas podsjete na lijepe i vesele dane boravka u vrtiću. Iskoristimo ovo vrijeme kao priliku za kvalitetno provedenu obiteljsku interakciju, za druženje, maženje, igranje i učenje kroz igru. Zajedničko provođenje vremena je neizostavno za izgradnju komunikacije i kvalitetnih obiteljskih odnosa temeljenih na povjerenju, bliskosti i povezanosti.

Budite zdravi i odgovorni. I nadamo se da se vidimo uskoro.

DJEČJI VRTIĆ SEKA I BRACO
“Vrtić na prozorčiću”

“Vrtić na prozorčiću” je virtualna Facebook grupa osnovana kako bismo djeci i roditeljima pomogli u prevladavanju krizne situacije s korona virusom i kako bi barem donekle nastavili s našim aktivnostima u vrtiću. Kako bismo saznali koje igre su zaokupile djecu, potrebno je poslati fotografije djece u aktivnostima u njihovom domu. To možete učiniti na način da objavljujete fotografije svoje djece s upozorenjem da fotografirate djecu bez prikazivanja njihovih lica…kad pogledamo aktivnosti djece koje objavite, rado ćemo pomoći u nastavku njihovih aktivnosti i predloženim materijalima koji će obogatiti dječje aktivnosti.


Aktualnosti: (za one koje nemaju Facebook)
Izradili Zmajevi – Dječji vrtić ” Seka i braco”
DJEČJI VRTIĆ STRIBOR
Ovih dana vrtić “Stribor ” je tužan i prazan.Zatvorena su njegova vrata i prozori. Dvorište je pusto. Što će tako sam raditi ? Odjednom je začuo kako mu iz sjećanja navire dječja igra: ” Ja sjedim sam u šumici, u crvenoj sam kapici. Na kamenu prevelikom i mislim sad o tome što bih mogao raditi……”. Mislio je …..i mislio,…… i smislio. Pozvao je odgojiteljice i s njima dogovorio kako može zabaviti djecu. Odgojiteljice će pripremiti aktivnosti i poticaje od onoga što svi imamo kod kuće, predložiti igre , otpjevati, odglumiti i još mnogo toga. Da bi to mogla vidjeti djeca i roditelji , zajedno su odlučili sve to predstaviti na e- vrtiću. Draga djeco i roditelji, pozivamo vas da nam se pridružite u virtualnom vrtiću. Uživajte u obiteljskim igrama za male i velike.Budite zdravi i aktivni. I do skorog viđenja.
DJEČJI VRTIĆ TINTILINIĆ
Draga djeco i roditelji!
Kako bi što lakše prevladali kriznu situaciju u kojoj smo se zatekli, pripremili smo Vam mnoštvo sadržaja. Neka vam ove igre i aktivnosti posluže za lijepa zajednička druženja, stvaranje novih uspomena, učenje i zabavu.
Molimo djecu i roditelje našega vrtića da i dalje prate i sudjeluju u aktivnostima u zatvorenoj facebook grupi koju koristimo za suradnju od otvorenja vrtića. Sadržaje ćemo svakodnevno nadopunjavati.
Iskoristimo ovo vrijeme najbolje što možemo i ostanimo doma.

DJEČJI VRTIĆ TRNORUŽICA

Draga djeco i roditelji…..

Dok s nestrpljenjem iščekujemo povratak u svakodnevnu rutinu i vrtić pun djece, pripremili smo ideje za različite kreativne i istraživačke aktivnosti, kako bi vam pomogli da vrijeme bez vrtića te u zatvorenom prostoru iskoristite na najbolji mogući način.

Sadržaji će biti primjereni djeci i zanimljivi.

Naravno, ne smijemo zaboraviti, da lijepo vrijeme svakako iskoristite za šetnju prirodom, uočavate promjene koje se događaju, bilježite ih putem fotografije, crteža, ili pisanim putem…. Izvadite društvene igre, zajedno pročitajte slikovnice, jer je ovo sada pravo vrijeme koje možemo posvetiti jedni drugima i provesti više vremena zajedno.

Vaše odgojiteljice!!