U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje 12. listopada 2023. održan je stručni skup pod nazivom “Medijska pismenost i odgoj za kritičko mišljenje”. Domaćin je bio Dječji vrtić „Kockica”, Lipik.

Uvodni pozdrav održala je ravnateljica Dječjeg vrtića „Kockica” Tatjana Benković, a skup su otvorile i predstavile program rada dr. sc. Nefreteta Zekić Eberhard i prof. Luja Zamečnik. Na stručnom skupu prikazan je širok opseg tema u odnosu na izazove medijske pismenosti, ulogu medija u odgoju predškolaca, odgoj predškolaca u digitalnom svijetu te integraciji digitalnih kompetencija u odgojno-obrazovni proces vrtića.

O integraciji digitalnih kompetencija u odgojno-obrazovni proces vrtića govorile su naše odgojiteljice Martina Jularić (Dv Palunko) i Antonija Norac (Dv Gita), predstavljajući kvalitetne primjere prakse Ustanove Dječji vrtić Potjeh.

Odgojiteljice su svojim izlaganjima doprinijele razvoju buduće prakse ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja i širenju suvremenih shvaćanja djeteta i njegovih kompetencija. Pokazale su da su odgojitelji stručnjaci koji svakodnevno u odgojno-obrazovnom radu s djecom redefiniraju svoje profesionalne uloge te da Ustanova Dječji vrtić Potjeh u koraku s vremenom stvara aktivnu, kreativnu i inovativnu odgojno-obrazovnu praksu.

Autor: Mara Blagojević, mag.paed.