Svake se godine, na dan utemeljenja HOO-a 10. rujna, organizira Hrvatski olimpijski dan kojim se promiče olimpijski pokret. Promiču se olimpijska načela izvrsnosti u svakom području; razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Simbol proslave olimpizma ove tradicionalne manifestacije je bijela majica kao „zastava prijateljstva“.

U sportskom dječjem vrtiću Palunko sportske aktivnosti integrirane su u program gotovo svaki dan tako da nam bavljenje istima nije nepoznanica. Hrvatski olimpijski dan prigodno smo obilježili na vanjskom prostoru ispred vrtića, a sudjelovala su djeca iz dviju vrtićkih skupina. Trčali smo, odradili mini aerobik, nekoliko puta prošli veliki postavljeni poligon i na kraju se fotografirali. Kako je to sve izgledalo možete vidjeti u videu. (Anita Družijanić, DV Palunko)

U dječjim vrtićima Potjeh i Gita također je različitim sportskim aktivnostima obilježen ovaj dan i djeca su putem prikazanih aktivnosti zasigurno pokazala i dokazala što znači prijateljstvo i solidarnost. (Marina Matković, DV Gita)

Videozapise provedenih aktivnosti u vrtićima možete pogledati na sljedećim poveznicama: