U Dječjem vrtiću Ivana Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu održana je Regionalna smotra projekata Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko društvo. Svoje su projekte iz ovog područja predstavile odgojiteljice iz Dječjeg vrtića Gita i Dječjeg vrtića Palunko.  Dječji vrtić Gita predstavile su odgojiteljice Marina Matković s projektom „Mali reciklatori – art inovatori“ i Anđela Pranjić s projektom „Osjeti ritam“. Dječji vrtić Palunko predstavile su odgojiteljice Snježana Duspara i Sandra Priseker s projektom „Da sam ja netko“.

Projekti „Mali reciklatori – art inovatori“ i „Da sam ja netko“ iz područja su ekološkog odgoja i za cilj su imali osvijestiti važnost očuvanja okoliša recikliranjem i ponovnom upotrebom predmeta. Djeca su se upoznala sa zanimanjima važnima za održavanje i zaštitu okoliša u našem gradu te razvijajući poduzetnički duh od starih predmeta i materijala izrađivala nove. Izrađene su predmete izložili na Katarinskom sajmu te na taj način osnažili partnerstvo s lokalnom zajednicom i roditeljima.

Projekt „Osjeti ritam“ za cilj je imao utjecati na emocionalni razvoj te doprinijeti sposobnosti izražavanja glazbom. Djeca su na zajedničkim susretima imala priliku upoznati različite elemente glazbenih zapisa te se izražavati na različite načine – od pjevanja, sviranja do plesa. Ostvarivanjem suradnje s odgojiteljicom iz drugog područnog objekta i roditeljima imala su priliku upoznati različite glazbene instrumente i uživati u njihovim zvucima.

Svi su projekti zasigurno doprinijeli podizanju kvalitete odgojno-obrazovnog rada,  a djeci omogućila iskustveno učenje u područjima bitnim za njihov cjelokupni razvoj i trenutni i budući život u demokratskom društvu. Svaki je projekt polazište imao u interesu djece za temu kojom su se bavili, a koja je bila potaknuta događajima u njihovom neposrednom okruženju.