Djeca iz Ustanove Dječji vrtić Potjeh, u svim područnim objektima, zajedno sa svim djelatnicima zbrinjavaju otpad. U svom radu kod djece potičemo svijest o važnosti očuvanja okoliša, a kako bismo i mi doprinijeli tome u vrtiću razdvajamo, recikliramo i zbrinjavamo otpad.

Različitim smo aktivnostima djeci nastojali približiti stjecanje znanja o načinima brige za okoliš i očuvanje prirode i ujedno stvoriti naviku odvojenog odlaganja otpada i recikliranja. Društvene igre s kockom, karticama, plastičnim čepovima bile su odlična prilika za upoznavanje svih važnih elemenata u procesu razdvajanja i recikliranja otpada, a ujedno i prilika za učenje na zabavan način. Pogledali smo i crtani film Gospodin Otpadić te uživali u mnogobrojnim slikovnicama na ovu temu.

Kako bismo zaokružili proces odvajanja i recikliranja otpada, od već korištenih materijala smo izradili brojne božićne ukrase, torbe i slične predmete te ih prodavali na Katarinskom sajmu. U cjelokupnom smo procesu zaista uživali, puno toga naučili i nastojimo sve naučeno primijeniti u našim vrtićima.