31.prosinac 2021.godine

“Naš vrtić je poseban po tome što smo mala, a poprilično velika obitelj. U svakom poslu pa tako i u mom, u nekom trenutku dođe i do umora i misliš kako sve ostvariti, no ja imam ogromnu sreću što imam predivne kolegice koje ti u takvom trenutku kažu: “Nema labavo !“ To je naš timski moto i nakon toga razmjenjujemo ideje, koje nas odvedu u pravom smjeru, smjeru kvalitete i uspješnosti. Naša ravnateljica Marina Matković uvijek rado podrži naše i ideje i želje i potiče nas na realizaciju istih i hvala joj na tome! S ponosom mogu reći da smo jedan mlad vrtić koji je u četiri godine postojanja postigao mnogo uspjeha upravo zahvaljujući timskoj suradnji i podršci koju imamo.”

Katarina Ereiz

“Šećerom na kraju” ponosno i sretno zasladiti ćemo početak ovoga članka, ali i izvrstan završetak uspješne godine. Odgojiteljica Katarina Ereiz iz Dječjeg vrtića Potjeh u Slavonskom Brodu pobjednica je ovogodišnjeg izbora ‘Oni su najbolji’ u kategoriji Naj za igranje! Portal missMAMA je u suradnji s Lidlom pokrenuo kampanju pod nazivom ”Oni su najbolji” te pozvao čitatelje da predlože svoje naj odgojitelje iz vrtića i kažu nam zašto je baš on/ona najbolji/najbolja.

Priča roditelja kojom je nominirana:

“Teta Katarina najbolja je zbog bezbroj zabavnih ideja kako najbolje provesti dan u vrtiću. Uvijek nasmijana i puna radosti uveseljava svakodnevno moju princezu. Prvi put nas je teta Katarina oduševila kada je s punim srcem ljubavi zagrlila moju princezu pri dolasku u našu skupinu, te nastavila raditi isto svaki dan iznova. Moje dijete najviše voli svoju tetu zato što je ona njena prijateljica, uvijek je puna ideja i kreativnosti kako na najzabavniji mogući način provesti dan. Ona je posebna zbog topline u očima, razigranog srca te ljubavi prema svom poslu i našoj dječici.”

Pročitajte više na: https://miss7mama.24sata.hr/vrtic/oni-su-najbolji/odgojiteljica-katarina-djeca-su-blago-i-vrijednost-od-kojih-svakodnevno-mozemo-mnogo-nauciti-14090

 

Iako je godina započela neobećavajuće s obzirom na epidemiološke mjere vezane za COVID-19 u 2021. godini u Dječjem vrtiću Potjeh bilo je jako puno razloga za veselje i slavlje, a kao bumerang koji se vraćao s pozitivom i još većom motivacijom za rad s djecom, boljim partnerstvom  s roditeljima i odličnim idejama i suradnjom odgojiteljica.

  • Već sredinom siječnja  Dječji vrtić Potjeh izabran je kao dvostruki je slavljenik velikog izbora za najljepši i najbolji vrtić kojega je provela stranica Gradonacelnik.hr. u prosincu prošle godine. Vrtići su se natjecali svojim nadstandardima i kvalitetom usluge koju pružaju svojim polaznicima, a odluku o pobjednicima donijelo je stručno povjerenstvo – ravnateljica uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, viša savjetnica za predškolsko obrazovanje u Agenciji za odgoj i obrazovanje Luja Zamečnik,  te Zdravko Ivić ispred projekta gradonačelnik.hr.

Pročitajte više na: https://dv-potjeh.hr/2021/01/19/od-glazbenog-dramske-i-ekologije-do-sporta-i-steama-dv-potjeh-iz-slavonskog-broda-treci-je-najbolji-ali-i-najljepsi-vrtic-u-zemlji/

  • Od 22.ožujka 2021. godine  Dječji vrtić Potjeh Slavonski Brod ponosno može nositi oznaku eTwinning škole za 2021./2022. godinu uz ostale 92  nagrađene predškolske ustanove, osnovne i srednje škole iz Republike Hrvatske.  eTwinning škole prepoznate su na razini Europe kao dobri primjeri eTwinninga i tvore mrežu vodećih škola po pitanju nadahnuća budućeg smjera djelovanja.

Pročitajte više na: https://dv-potjeh.hr/2021/03/22/djecji-vrtic-potjeh-s-oznakom-etwinning-skole-za-2020-2021-godinu/

  • U kolovozu ove godine iz našega vrtića ispratili smo čak 25 djece u osnovnu školu, što je od otvorenja do sada najveći broj djece. O spremnosti za školu ne moramo niti govoriti, jer djeca to dokazuju sama. Sretno im i dalje na putu odrastanja 🙂

Dječji vrtić Potjeh

  • 21.rujna 2021.godine stigli su rezultati natječaja za nacionalnu oznaku kvalitete Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) za  eTwinningove projekte provedene u prošloj pedagoškoj godini 2012./2021. Dječjem vrtiću Potjeh i odgojiteljici Marineli Matković dodijeljena je oznaka kvalitete tj. nacionalna oznaka za provedeni projekt “Let the mask have a connecting task!” Oznaka kvalitete je konkretno priznanje odgojno-obrazovnim djelatnicima, školama i vrtićima  za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima te je javno priznanje njihove predanosti kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini.

Pročitajte više na: https://dv-potjeh.hr/2021/09/21/nacionalna-oznaka-kvalitete-za-etwinning-projekt-let-the-mask-have-a-connecting-task/

  • 11. i 12. studenoga 2021. OMEP Hrvatska organizirao je Znanstveno – stručni skup povodom 10.godišnjice OMEP-a Hrvatska. Skup se održavao u hotelu Amadria Park u Opatiji. Pozivom na ovaj Znanstveno – stručni skup odgojiteljice Dječjeg vrtića Potjeh Apolonija Boras i Marinela Matković predstavile su izvrsnu praksu radom na projektu “Mali istraživači za održivo življenje”, koji je imao za cilj formiranje pozitivnih stajališta djeteta prema okolišu i izgrađivanje humanističkih sustava vrijednosti.

 

Pročitajte više na: https://dv-potjeh.hr/2021/11/14/sudjelovanje-na-znanstveno-strucnom-skupu-povodom-10-godina-djelovanja-omep-a/

Zavrtimo bumerang!  U Novoj Godini želimo puno sreće, zdravlja i uspjeha 🙂

Autor: Apolonija Boras, mag.praesc.educ.