Policijski službenik Postaje prometne policije Slavonski Brod danas je posjetio Dječji vrtić Potjeh. Policijski službenik educirao je djecu u dobi od 3.godine života do polaska u školu na temu sigurnosti u prometu. Objasnio im je sigurne načine kretanja u prometu u svojstvu pješaka te da prilikom vožnje u automobilu trebaju biti vezani sigurnosnim pojasom te u adekvatnim dječjim sjedalicama.

Posjeta policijskog službenika izazvao je veliko oduševljenje kod djece,a posebno razgovor sa službenikom i policijsko vozilo sa svom opremom i  tehnikom.

Ovaj posjet policijskog službenika i interes djece potaknuo nas je na aktivno promišljanje na sudjelovanje u projektu Sigurnije škole i vrtići, a koji ćemo provoditi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskim crvenim križem i o kojemu ćemo vas još obavještavati.

Cilj projekta Sigurnije škole i vrtići je poboljšati znanja i ojačati kompetencije učenika u osnovnim školama i djece u vrtićima te njihovih učitelja i odgojitelja za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama i vrtićima.