U srijedu su u jaslicama djeca nastavila raditi aktivnosti na temu Regoč.  Djeci je bio ponuđen poligon „Potraga za Kosjenkom“ , gdje su pomoću strunjača i drugih rekvizita za tjelesnu aktivnost imali ponuđene zadatke hodanja, trčanja i provlačenja.  Za provlačenje su postavljeni stolovi.

Nakon toga djeca su nosila pompone, svatko u svojoj košarici na uhu, kao Regoč  Kosjenku.  Djeci se aktivnost svidjela te su vikali „sad meni kosajicu, sad meni“ i jedva dočekali da dobiju svoju košaricu.

Odgojiteljica im je zatim ponovno prepričala dio o poplavi i brani pa su nakon toga radili vunom podivljalu  rijeku od koje su se branili napunjenim vrećama. Napunjene su vreće kao veliki snažni div slagali u nizove i tornjeve.

U petak djeci su ponuđene papirnate role na kojima su izbušene rupe za prozore, djeca su ih obojala i zatim složila na pripremljenu zelenu površinu kao kućice u obnovljenom selu i uz  pomoć odgojiteljice napravili i krovove. Također kao i u priči napravljen je i toranj za Kosjenku.

Poslije obnove sela, djeci su ponuđeni materijali za poticanje vidne i taktilne percepcije. Senzoričke bočice su promatrali, mućkali, a zatim počeli slagati u tornjeve. A taktilne kartice su doticali i imenovali uz pomoć odgojiteljice hrapavo, glatko, meko i tako bogatili i rječnik.