U mjesecu listopadu u Zumićima smo se zabavljali plodovima jeseni, vježbali  finu i grubu motoriku. Kroz mnoštvo različitih aktivnosti igrali smo se rastresitim materijalom, presipali, grabili i napravili svoje šuškalice kojima proizvodimo različite zvukove.

Upoznali smo jabuku i bundevu, a obilježili smo i mjesec knjige. Uživali smo u slikovnicama. Učili smo kako držati slikovnicu, listati ih i što sve možemo pronaći u njima. “Priča ispričana slikama”!

U Zvjezdicama je listopad započeo dječjim tjednom u kojem smo proširivali i utvrđivali svoje znanje o našim, dječjim pravima.

Što li to miriši u sobi dnevnog boravka?

Košarica malena,

u njoj leži pogača.

Korica joj rumena,

svoj djeci ukusna.

Hvala, hvala pekaru,

za rumenu pogaču.

Jesen nas i dalje dariva svojim plodovima te smo kroz igru usvojili mnogo toga o jabukama i bundevama. Ispjevali smo ih u pjesmama, odglumili u igrokazima, ispričali u pričama. 

Listopad je bio veseo i razigran, baš poput šarenog lišća koje leprša u zraku, jer majka priroda zaista ima najljepšu kutiju bojica.

JESEN NA PUTU

Obukla je jesen kaput

i krenula na dalek put.

Spremila je u svoj u ruksak

jedan mali kišni oblak.

Ponijela je novi kist

da oboji svaki list.

Još u svaki džep sa strane

Pokoji joj  kesten stane.

A u svojoj zlatnoj kosi

Miris dunja ona nosi.

Na svom putu jesen je stigla i u „Loptice“ i bila je baš posebna. Neka pozitivna i užurbana atmosfera ispunila je cijeli vrtić. Bogatstvo jesenjih plodova, koje su donijeli roditelji, bilo je poticaj za promatranje, istraživanje i manipuliranje, a lijepo vrijeme omogućilo je i puno igre u dvorištu.

Provodile su se razne jesenske aktivnosti uz mnoštvo poticaja, matematičke igra jesenskim plodovima, istraživanje mirisa i okusa, kreativno likovno, scensko i motoričko izražavanje.

U mjesecu knjige čitale su se priče i slikovnice, a pokušali smo ih napraviti i sami.
Kakav divan šareni mjesec!