Poštovani roditelji,

Svi ste već preko medija upoznati s činjenicom da bi se od 11. svibnja 2020. godine trebali otvoriti dječji vrtići. Uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nalazi se na web stranici Gradskih dječjih vrtića.

Moram naglasiti da se iz upute jasno vidi stav HZJZ da djeca ostanu kod kuće i da se radi samo o iznimnim situacijama dolaska u dječji vrtić.

Epidemiološka situacija još uvijek ne dozvoljava početak normalnog rada dječjeg vrtića za svu djecu.

Sukladno Uputama odgojno-obrazovni rad biti će organiziran samo u iznimnim situacijama za djecu koja moraju ispunjavati uvjete iz Upute, a to su:

  1. oba roditelja/skrbnika su zaposlena i nemaju mogućnosti zbrinjavanja djeteta dok su na poslu
  2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  3. niti jedan od ukućana s kojim dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  4. niti jedan od ukućana s kojim dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze Covidom-19
  5. dijete nema povišenu temperaturu, respiratorne probleme poput kašlja, kratkog daha ili druge simptome poput gripe ili kašlja.

Ukoliko roditelj/skrbnik ima potrebu dovođenja djeteta u dječji vrtić, oba roditelja/skrbnika moraju potpisati izjavu da pod materijalnom i krivičnom odgovornošću jamče da su svi gore navedeni uvjeti ispunjeni te da će se dijete pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera za boravak djece u dječjem vrtiću.

Roditelj/skrbnik se obvezuje da će svako jutro mjeriti temperaturu djetetu prije dolaska u dječji vrtić i voditi evidenciju o istom.

Molim sve roditelje/skrbnike čija djeca ispunjavaju gore navedene uvjete, da do srijede 6. svibnja 2020. godine potpisane izjave dostave na e-mail adresu – izjava.roditelja.covid19@gmail.com

Ostale informacije o početku rada u dječjem vrtiću dobit ćete do petka 8. svibnja 2020. godine, kada budemo imali informaciju o broju djece koja će krenuti u dječji vrtić 11. svibnja 2020. godine i potpisane izjave roditelja/skrbnika.

Za sve nejasnoće i upite javite se ravnateljici na broj: 035 446-014 ili 091 612 2222.

S poštovanjem!

Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020

 IZJAVA-RODITELJA