Na službenim stranicama Grada Slavonskog Broda objavljena je obavijest koju u cjelosti prenosimo…

U skladu s naputkom Nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te s ciljem poduzimanja zaštitnih mjera u prevenciji širenja zaraze koronavirusom (COVID-19), od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. prekida se nastava u svim osnovnim i srednjim školama te se privremeno obustavlja rad dječjih vrtića na području Slavonskog Broda na razdoblje od dva tjedna.

Obitelji koje nemaju mogućnost osigurati čuvanje djece, moći će ih dovesti u osnovne škole odnosno dječje vrtiće jer će tamo biti i nastavnici i odgojitelji.

S ciljem da se obrazovni ciklus nastavi od ponedjeljka, nastava će se održavati putem televizije za učenike nižih razreda te putem interneta za učenike viših razreda i srednjih škola. O svim daljnjim informacijama roditelji i učenici bit će obaviješteni putem mrežnih stranica osnovnih škola i dječjih vrtića.

Nadalje, temeljem zaključaka Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije preporuča se odgađanje organiziranja svih javnih okupljanja na području Brodsko-posavske županije s ciljem sprječavanja širenja epidemije uzrokovane koronavirusom (COVID-19) i time Stožer prestaje izdavati suglasnosti za javna okupljanja. Ukoliko organizatori javnih okupljanja, unatoč preporuci Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, ipak odluče održati javno okupljanje, preuzimaju punu odgovornost za sigurnost svih sudionika i posjetitelja javnog okupljanja, a dužni su provesti sve najviše higijenske standarde propisane od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i ostalih nadležnih institucija.

Građani se i dalje pozivaju na praćenje uputa Stožera civilne zaštite te na pridržavanje propisanih higijenskih postupanja. A za sve dodatne informacije u vezi aktualnim događanjima građani mogu pratiti službene stranice dječjih vrtića i škola Grada Slavonskog Broda ili možete kontaktirati dežuran broj Gradske uprave Slavonski Brod (217-042) te dežuran broj u svim vrtićima na području grada (446-014 ili 091 612 2222).

Odluka gradonačelnika Mirka Duspare o obustavi rada dječjih vrtića kao i zaključci Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije nalaze se u sljedećim prilozima:

https://www.slavonski-brod.hr/images/obustava_dv.pdf

https://www.slavonski-brod.hr/images/Zakljucci_Sto%C5%BEera_CZ_BP%C5%BD__13_03_2020.pdf