Živjeti zdravo

Nacionalni program promicanja zdravlja „Živjeti zdravo“ usmjeren je poboljšanju zdravlja cijele populacije djelovanjem u lokalnoj zajednici. Program je kroz aktivnosti svojih 5 komponenata (Zdravstveno obrazovanje, Zdravlje i tjelesna aktivnost, Zdravlje i prehrana, Zdravlje i radno mjesto, Zdravlje i okoliš) namijenjen svim stanovnicima RH.

Volonteri u parku

Projekt “Volonteri u parku” provodi se u okviru Nacionalnog programa promicanja zdravlja “Živjeti zdravo”. Kroz komponentu Zdravlje i okoliš nastoji se pružiti najveća moguća razina podrške stanovnicima za provođenje zdravih stilova života kroz organizaciju okoline u kojoj živimo. „Volonteri u parku“, kao glavna aktivnost ove komponente, ima za cilj usvajanje zdravih stilova života, poticanje prosocijalnog ponašanja, socijalnu integraciju djece s teškoćama u razvoju, razvoj međugeneracijske solidarnosti te očuvanje životne okoline među djecom, mladima i odraslima u zajednici. Pružanjem podrške obiteljima s djecom kroz strukturiranu organizaciju slobodnog vremena i organizirana međugeneracijska druženja na otvorenom unutar sigurnog i zdravog okoliša u parkovima i dječjim igralištima, želi se senzibilizirati građane o potrebi očuvanja zdravlja i mijenjanju loših životnih navika.

CILJ:

Usvajanje novih spoznaja o zdravim i poželjnim navikama provođenjem praktičnih aktivnosti. Potaknuti dijete i roditelje da kroz planirane poticaje spoznaju vrijednost kvalitetno provedenog vremena u prirodnom okruženju.

Pedagoška godina 2020./2021.

Tjedan zdravlja u vrtiću 6.- 9.4.2021.godine

https://read.bookcreator.com/jvo9oFAfyge5V9aDdpOuzIpLLUA2/achp1f-AT2OTq8E0PuWX9A

Svjetski dan šećerne bolesti 14. studenoga 2020.

Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se 14. studenog, sukladno preporuci Međunarodne dijabetičke federacije (engl. International Diabetes Federation).

Prehrambene navike stječu se od najranije životne dobi pa je potrebno educirati i potaknuti najmlađe članove te  naučiti ih zdravim prehrambenim navikama kako bi se u budućnosti smanjio rizik od obolijevanja. I upravo tako su djeca i odgojiteljice Dječjeg vrtića Potjeh obilježila Svjetski dan šećerne bolesti. Razgovarali smo o zdravim i nezdravim namirnicama, izrađivali piramidu zdrave prehrane, pravili voćnu salatu te se bavili fizičkom aktivnosti na svježem zraku.

Svjetski dan srca

Svjetski dan srca obilježili smo 29.rujna 2020.god. aktivnostima:

  • Likovno-govorni izričaj “Tko mi je u srcu”
  • Aktivnosti zdrave prehrane
  • Kretanjem do zdravlja – prirodni oblici kretanja  i motoričke igre
  • Hodanje stručnog tima vrtića prema SRC Poloj