Noć knjige i ove godine obilježili smo u DV Gita. Budući da je 22.4. bio Dan planeta Zemlje a 23.4. Noć knjige, uspjeli smo povezati dvije teme i zabavljati se cijeli tjedan.
Donekle djeci apstraktan pojam planeta Zemlje uspjeli smo učiniti vrlo bliskim. Planet na kojemu živimo treba našu pomoć kako bismo svi zajedno što sretnije i zdravije živjeli. Problemi zagađenja okoliša, smeća u rijekama, jezerima i morima, onečišćeni zrak i voda, kisele kiše, globalno zagrijavanje, previše plastike zbog koje životinje ugibaju, djecu su izuzetno dirnuli te su odlučili poduzeti nešto kako bi svome planetu i pomogli. Roditelji su nam bili dragi gosti u skupini čitajući nam prigodne slikovnice o razvrstavanju otpada, recikliranju i održivom razvoju. Cijeloga tjedna sakupljali smo stari papir koji smo sami reciklirali te smo od njega načinili potpuno novu slikovnicu “Čuvajmo Zemlju”, a kao autori slikovnice potpisuju se djeca iz naše skupine Pčelice.
Naše dvorište blista, nema smeća jer su naše vrijedne ručice zasukale rukave i ozbiljno shvatile ulogu “zelene patrole”.
Otpad svakodnevno razvrstavamo u šarene spremnike pa čak i bebe znaju koji otpad u koju kantu se odlaže.
Izuzetno zanimljiv tjedan je iza nas, a kako smo se zabavili pogledajte u priloženom videu.
Autor: Antonija Norac, mag.praesc.educ