U Slavonskom Brodu, 14. rujna o.g. održana je završna konferencija projekta Obitelj+ – unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Slavonskom Brodu. Organizacija konferencije sufinancirana je, kao i sam projekt, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.
Nositelj projekta – Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod, uz partnere u projektu Dječji vrtić Potjeh i Grad Slavonski Brod, u razdoblju provedbe projekta od 20.01.2022. do 20.09.2023., omogućio je uslugu produljenog radnog vremena vrtića u tri područna odjela DV Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod i DV Potjeh, doprinoseći tako i usklađivanju obiteljskog i poslovnog života u obiteljima.
Osim zapošljavanja potrebnog za provedbu projekta i jačanje stručnih kompetencija odgojno-obrazovnog kadra, vrtići su opremljeni i didaktičkom i drugom opremom, a ukupno 6 posebnih programa u organizaciji Nositelja projekta i Partnera verificirano je od Ministarstva znanosti i obrazovanja: programi škole plivanja, fitness plesni programi i programi ranog učenja engleskog jezika za djecu predškolske dobi.
Ukupna vrijednost projekta i ukupna bespovratna sredstva iznose 409.074,21 EUR (3.082.169,64 kn, fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn) a iznos sufinanciranja Europske unije iznosi 100%.

Sadržaj priloga isključiva je odgovornost Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod.