Prometni dan u DV Gita

Sve više djece u vrtić dolazi biciklom, romobilom i drugim vlastitim prijevoznim sredstvima. Za vrijeme boravka na otvorenom često traže svoja prijevozna sredstva kako bi se vozili po dvorištu vrtića, što nam je dalo ideju da organiziramo Prometni dan u vrtiću.

Djeca su od kuće ponijela bicikl, role, romobile, a odgojiteljice su za djecu pripremile niz različitih aktivnosti na otvorenom.

Od početnog usvajanja osnovnih pravila u prometu i sigurnosti u prometu pa sve do utrka, poligona s preprekama, izbora najljepšeg, najbržeg, najmoćnijeg vozila kao i najspretnijeg vozača, djeca su razvijala socijalne vještine, održavala natjecateljski duh te su se pri tome i zabavili.

Videozapis možete pogledati na poveznici: https://youtu.be/ToA0WPT454c

Vjenčanje u DV Gita

28. lipnja 2023. godine ostat će zauvijek zapamćen u DV Gita jer se dogodilo nešto vrlo posebno – imali smo prvo vjenčanje u našemu vrtiću, naših Dore i Petra.

Ljubav i simpatija koja je trajala od njihovih prvih vrtićkih dana danas je službeno proslavljena na naš način. Na inicijativu djece, vjenčanje smo organizirali na razini vrtića jer – na vjenčanju mora biti puno uzvanika!????

Uz razmjenu prstenja, poljupca, hrane, glazbe, proslave nije nedostajalo niti dobre atmosfere!

Živjeli naši mladenci!

Videozapis možete pogledati na poveznici: https://youtu.be/AiZ9AExDu8A

Vodeni dan u DV Gita

Kako su dani postali sve topliji, tako je i potreba za osvježenjem postala sve veća. Stoga smo odlučili organizirati Vodeni dan u našem vrtiću.

Djeca su to jutro u vrtić došla spremna, mirisna od kremica za sunčanje, u kupaćim kostimima, s naočalama i ručnicima…a onda je krenula akcija.

U dvorištu vrtića čekala ih je prava mala vodena avantura.

Organizirane aktivnosti potaknule su djecu na kretanje te su kroz igru razvijala kognitivne sposobnosti, socijalne vještine i pri tome se jako dobro zabavili.

Autor: Antonija Norac, mag.praesc.educ.