U petak 21. travnja 2023.godine Ustanova Dječji vrtić Potjeh s tri podružnice Gita, Palunko i Potjeh sudjelovala je na najmasovnijoj nacionalnoj manifestaciji koja promiče knjigu i čitanje .

“Noć knjige održavala  se 12. godinu zaredom, od 21. do 23. travnja, s čak više od 1100 programa i akcija diljem Hrvatske – od Adžamovaca do Županje.

Ovogodišnja manifestacija temom Sanjaju li roboti električne knjige? propitkuje fenomen umjetne inteligencije, koja polako, ali sigurno, unosi promjene u poimanje umjetničkog, pa onda i književnog stvaralaštva, namećući pitanja vezana uz originalnost, autorstvo i autorska prava, ali nudeći i rješenja koja čovjeku mogu biti od pomoći – pa i pri čitanju knjiga.”

Veselimo se što smo svojim sudjelovanjem djeci rane i predškolske dobi približili robotiku te povezali knjigu i modernu tehnologiju koja je danas neizbježna. Neke od aktivnosti koje smo provesli su: Među zvijezdama, digitalna slikovnica, Piknik s robotom, robot na pikniku, slikovnica “Dom je tamo gdje je srce”, Robo Robi dobiva pokret, interaktivna slikovnica, od kartona do zvučnog mobitela.