U Slavonskom Brodu, 16. rujna o.g. održana je uvodna konferencija projekta Obitelj+ – unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Slavonskom Brodu. Organizacija konferencije sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod, uz partnere u projektu Dječji vrtić Potjeh i Grad Slavonski Brod.

Ukupna vrijednost projekta i ukupna bespovratna sredstva iznose 3.082.169,64 kn, od čega je 85% sufinancirano iz  Europskog socijalnog fonda.

Razdoblje provedbe projekta je od 20.01.2022. do 20.09.2023. Tijekom provedbe projekta bit će pružene usluge produljenog radnog vremena vrtića u trajanju od 4000 sati, u tri područna odjela DV Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod i DV Potjeh, za 90 djece.

Projekt Obitelj+ usmjeren je promicanju jednakih mogućnosti za svu djecu rane i predškolske dobi, kao i promicanju ravnopravnosti žena i muškaraca. Omogućavanjem usluge produljenog radnog vremena vrtića, pruža se doprinos realizaciji prava ljudi na obrazovanje i rad.

Osim zapošljavanja potrebnog za provedbu projekta, projekt predviđa i razvoj i provedbu četiri nova posebna programa uz jačanje stručnih kompetencija odgojno-obrazovnog kadra i opremanje vrtića didaktičkom i drugom opremom.

 

 

Sadržaj priloga isključiva je odgovornost Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod.