26.svibnja 2022.godine

Danas je u Dječjem vrtiću Gita gostovala prof. Mirna Snoj sa glazbenom radionicom pod nazivom: “Pričom do glazbe, glazbom do govora” u sklopu projekta Ruksak (pun) kulture.

Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi jedinstven je umjetničko-
edukativni program na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske kao dopunski program kurikulumu u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama i Centrima za odgoj i obrazovanje.
Program Ruksak (pun) kulture omogućuje dostupnost umjetnosti i kulture djeci i mladima, općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture.
Glazbena radionica provedena u našem vrtiću se temelji na programu širokog spektra aktivnosti i sadržaja u svrhu emocionalnog, intelektualnog i socijalno-psihološkog razvoja.
Nastavni sadržaji i aktivnosti temelje se na rehabilitacijskoj i glazbenoj metodi te time su primijenjeni za svu predškolsku djecu neovisno o njihovim mogućnostima.
Temelj rada je višestruki razvoj i senzibiliziranje djeteta u cilju njegovog bogatijeg razvojnog životnog puta.
Na radionici su sudjelovala djeca starije odgojne skupine “Loptice” te je održana i radionica za odgojitelje nakon dječje radionice.

Autor:  Antonija Norac, mag.praesc.educ.