Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je kako bismo zajedno s djecom i njihovim obiteljima osvijestili važnost brige o zdravlju od ranog djetinjstva i naučili nove načine kako djeci približiti zdrave navike. U vrtiću smo provodili brojne aktivnosti kojima smo željeli kod djece osvijestiti važnost očuvanja zdravlja od najranije dobi.

Svaki je dan tematski bio usmjeren prema jednoj od zdravih navika.

USKOČIMO U UTORAK

Vježbanje je najzabavniji način da ostaneš zdrav. Bavljenje sportom čini naše mišiće snažnima, a izvrsno je i za tvoje kosti i cijelo tijelo.

Razgibavali smo se uz vježbe “Gibaj se, gibaj” te preskakivanjem, provlačenjem, puzanjem i raznim drugim pokretima prolazili postavljeni poligon. Upoznali smo svoje tijelo kroz mnoštvo zabavnih aktivnosti.

SUPER ZDRAVA SRIJEDA 

Srijeda, 7. travnja, najvažniji je dan u obilježavanju ovoga tjedna – Svjetski dan zdravlja. Ove je godine tema Svjetskog dana zdravlja Izgradimo pravedniji, zdraviji svijet. U tu se svrhu podsjećamo da nismo svi jednaki i da nemamo iste mogućnosti ni sposobnosti, ali da svi imamo pravo na zdravlje. Za zdravlje je važna i pravilna prehrana koja nije dostupna svima te su aktivnosti usmjerene na temu prehrane.

ČUVAMO ČISTU VODU U ČETVRTAK!

U četvrtak, 8. travnja, provedbom brojnih aktivnosti kod djece smo osvijestili važnost vode za život.

POSPANI PETAK 

Na samom kraju tjedna, u petak, pozvani smo da probdijemo pospani petak uz osviješćivanje važnosti odmora i sna za zdravlje. Vježbali smo tehnike pravilnog disanja uz vježbu Balončić kako bismo pomogli djeci da se nauče opustiti prije odlaska na spavanje. Čitali smo umirujuće priče, razgovarali s djecom o njihovima najdražim načinima uspavljivanja te gledali kazalište sjena “Dohvati mi, tata, mjesec”.