Prevrtljiva veljača…

U „Lopticama“ je tako nekako i bilo, uz malo suza, a malo više veselja, zabave i igre. Usvajali smo pravila skupine, učili se služiti priborom za jelo, baciti maramicu u koš, pospremiti igračku.

Istraživali smo pojedine likovne materijale, promatrali tragove koje na papiru ostavlja flomaster i pastela, ljepljiva i skliska tempera, mekoću plastelina te šuškavost kolaž papira. Manipulirali smo rastresitim materijalima, listali slikovnice, a najčešće se ipak igrali simboličke igre hranjenja, kuhanja, oblačenja, svlačenja naših lutkica.

Puno vremena smo provodili i u našem motoričkom centru i u dvoranu gdje nam je društvo pravio naš kineziolog. Upoznali smo i neke domaće životinje i naučili kako se glasaju. Na red su došli i pokladni dani kada smo mogli biti princeze, klaunovi, pčelice, vatrogasci, duhovi i sve drugo što smo poželjeli. Na Valentinovo smo širili ljubav i prijateljstvo međusobnim zagrljajima i zajedničkim igrama. Bio je to stvarno jedan mjesec pun veselja, zabave i igre.

 

U „Zvjezdicama“ bilo je jako veselo i živo uz mnogo pjesme, plesa, igara s pjevanjem i igara koje su se odvijale kroz druženje čime su poboljšavali komunikaciju i emocionalnu povezanost. Aktivnosti su bile vezane uz teme ljubavi, prijateljstva, maškara te  upoznavanje sebe i drugih.

Razne kineziološke aktivnosti u  dvorani i bazenu bile su poticajne za usavršavanje raznih motoričkih vještina, ali i rješavanje raznih novih motoričkih izazova.

U skupini  „Dupini“ također nije nedostajalo kreativnosti i zabave.

S dolaskom zime, nije nam stigao njezin vjerni prijatelj snijeg u svome punome sjaju, kako to obično biva u to doba godine. Posjetio nas je tek na kratko jer mu se, kako kaže, žurilo na Sjeverni pol, pa smo brzo pohitali van da iskoristimo vrijeme dok je tu za igru i uživanje u bijeloj bajci. Djeca su samostalno izradila plakat o Sjevernom polu kroz suradnju i timski rad. Kada je otišao snijeg, morali smo smisliti novi način zabave pa smo otplovili čak do daleke Kolumbije. Istražujući kulturu, prirodu i običaje te zemlje, uspjeli smo naučiti i poneke riječi na španjolskom jeziku!

Kroz sportske aktivnosti u dvoranama i na bazenu razvijali smo motoričke sposobnosti te grubu i finu motoriku. Korištenjem digitalnih medija poticali smo informatičku pismenost kod djece i samostalnost u prikupljanju informacija. Pticama koje nisu otišle u toplije krajeve izradili smo hranilice i gnijezda kako bi im olakšali prezimljavanje.

Drugi mjesec donio je sa sobom dva jako zabavna događaja koja smo proslavili sa velikim uzbuđenjem: prvi je bilo Valentinovo – dan koji smo obojali u boje ljubavi. Drugi događaj bile su Maškare: dan na koji smo oživjeli likove iz bajki , junake , razna čudnovata stvorenja i imali priliku biti što god poželimo. Tko kaže da zima ne može biti zabavna i bez snijega?