Nacionalna služba za podršku eTwinningu u listopadu svake godine raspisuje natječaj za dodjelu nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte u protekloj školskoj godini.

Cilj raspisivanja natječaja je promidžba aktivnosti eTwinning i programa Erasmus+, potpora registriranim korisnicima iz Republike Hrvatske i odavanje priznanja za uspješan rad na eTwinning projektima.

U okviru programa eTwinning nacionalne konferencije, objavljuju se pobjednici kojima se uručuju priznanja i vrijedne nagrade. Nagrade se dodjeljuju u 5 kategorija:
  1. Predškolski odgoj i obrazovanje
  2. Niži razredi osnovne škole
  3. Viši razredi osnovne škole
  4. Gimnazije
  5. Strukovne i umjetničke škole

 

1) Predškolski odgoj i obrazovanje. Nagradu dobiva: Apolonija Boras iz Dječjeg vrtića Potjeh iz Slavonskog Broda, s projektom Stay Home.

Video možete vidjeti ovdje

2) U kategoriji Niži razredi osnovne školu nagradu dobiva: Branka Pastuović iz Osnovne škole Brodarica, Šibenik s projektom Sigurnim korakom u školu 1.

3) U kategoriji Viši razredi osnovne škole, nagradu dobiva: Anita Šimac iz Osnovne škole Petra Preradovića, Zadar s projektom STEM4Change.

4)U kategoriji Gimnazije, nagradu dobiva: Aleksandra Brmbota iz Srednje škole Markantuna de Dominisa, Rab s projektom Hidden World of Parabolas.

5)Zadnja kategorija dodjeljuje se u kategoriji Strukovne i umjetničke škole. Nagradu dobiva: Ružica Soldo iz Strojarsko tehničke škola Fausta Vrančića s projektom International day of Mathematics 2020.

Na ovogodišnjoj online eTwinning konferenciji pod nazivom “Razvoj digitalnih kompetencija: eTwinning za inovativno i kreativno rješavanje izazova” održanoj 11.studenoga 2020. godine sudjelovalo je oko 300 djelatnika dječjih vrtića te osnovnih i srednjih školau organizaciji Nacionalne službe za podršku eTwinningu Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU)Sudionici konferencije bili su uglavnom odgojno-obrazovni djelatnici koji su početnici u eTwinningu– najvećoj europskoj odgojno-obrazovnoj zajednici okupljenoj na digitalnoj platformi koja omogućuje razvoj digitalnih kompetencija učenika i nastavnika kroz međunarodne projekte.