Ovih dana u Dječjem vrtiću Potjeh ima razloga za veselje i slavlje!

Stigli su rezultati natječaja za nacionalnu oznaku kvalitete Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) za  eTwinningove projekte provedene u prošloj pedagoškoj godini 2019./2020. Dječjem vrtiću Potjeh dodijeljene su tri oznake kvalitete tj. nacionalne oznake za provedene projekte: “Mala hrvatska kuharica”, “Coding: A way to grow up” i “Stayhome”. O jednom od provedenih projekata već smo pisali OVDJE.

U pisanom obrazloženju Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) je stajalo: “Tijekom provedbe eTwinning projekta korištene su pedagoške inovacije. Projekt je integriran u kurikulum. Suradnja i komunikacija među  partnerskim školama je ostvarena. Tijekom provedbe projekta korišteni su web alati. Rezultati projekta i diseminacija projekta kvalitetno je predstavljena u odgojno-obrazovnoj ustanovi i u TwinSpaceu. Zadani ciljevi su ostvareni.”

Oznaka kvalitete je konkretno priznanje odgojno-obrazovnim djelatnicima, školama i vrtićima  za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima te je javno priznanje njihove predanosti kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini.