U organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 8. do 12. travnja 2019. održali su se drugi Dani medijske pismenosti.

Cilj  je osvještavanje javnosti o važnosti medijske pismenosti, osnaživanje građana, posebice djece i mladih vještinama medijske pismenosti, stvaranje platforme za suradnju i razvoj održivih projekata medijske pismenosti, te podrška odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

U Dječjem vrtiću  Potjeh Slavonski Brod obilježen je Dan medijske pismenosti u četvrtak 11.travnja 2019.godine s početkom u 17,00 sati. Ovom događaju odazvali su se roditelji s djecom korisnicima Dječjeg vrtića Potjeh. Prezentacijom “Mediji u vrtiću” roditelje smo upoznali s pozitivnim i negativnim utjecajima  medija na djecu predškolske dobi . Nakon provedene ankete s roditeljima “Naš animirani crtani film iz djetinjstva” po želji roditelja reproducirali smo animirani film “Professor Balthazar” i po želji djece  edukativni animirani film “Peppa Pig- recikliranje”. Kao i u svakom drugom kinu i u “Kinu Potjeh” tražile su se kokice više za najmlađe. Radionica izrade plakata “Djeca i mediji” uslijedila je nakon gledanja filmova. Radionici su aktivno pristupili svi prisutni, a za kraj smo se nagradili veselim plesom djece i ugodnim razgovorima roditelja i odgojitelja Dječjeg vrtića Potjeh.

Prezentaciju možete pogledati ovdje: MEDIJI U VRTIĆU